Pages

Thursday, August 25, 2011

Cara buat sendiri Kad Raya




Salam Aidilfitri semua...entry kali ni saya ingin kongsikan dengan anda semua macam mana nak buat kad sendiri..untuk kali ni camne nak buat kad raya dengan ada gambar sendiri..dengan itu anda semua bolehlah post n letak kat wall FB memasing..

aha kali ni senang je bahan-bahan yang anda perlulan hanyalah microsoft sahaja...

ni adalah sampel nyeeee yg saya buat cikai-cikai punya...


mula-mula bukak microsoft world anda...


pastu cari la gambar yang anda suker as back ground...


then enlarge kan......pastu past kan gambar lain anda punya.....sesize ikut kesesuaian dan kreativiti anda....


aha..then poyolah kat situuu..pastu saya suker guna boarder warna putih .....

selepas itu saya ambik mana-mana perkataan selamat ahari raya yang berkenaan..past kat gambar kita tadi....

untuk menghilangkan background pada tulisan..caranya..right clik pada gambar tersebut dan ambik show picture toolbar..pastu clik pada bottom berbentuk pensil then clik pada gambar tulisan selamat hari raya kita tadi...then jadilah macam di bawah...


then pandai-pandailan baiki colour ekkkk..

ni adalah sampel yang kedua...soooo paham ke x....tak paham tanya okes...bye2


60 comments:

  1. ohw try guna FSCAPTURE..menda ni leh save sebagai pic....senang guna..

    ReplyDelete
  2. x bley nk paste pom.. huhu..

    ReplyDelete
  3. guna FScapture...bagi email you nanti i send, mudah jerr...

    ReplyDelete
  4. x leh nak paste pun pic kat word... huhuhu... la paste jd 2 page...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi yr email..i send FS capture....menda nih boleh simpan semua dalam bentuk picture

      Delete
    2. akak punya fs capture tu trial ed je.. bleh bagi yg full ed punya.. emel akak aliza_azis@ymail.com

      plis.. n lamat hari raya..

      Delete
  5. FScapture tu nak dapat kat mana..plz pm nrmla_jp82@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. check your emaii...saya dah send, nanti try la main2 menda tuh...save menda yg you edit tu as picture (jpeg)

      Delete
    2. x fhamlah cmne nak wat awl ly tlong x?

      Delete
  6. aiskrimcokelat@ymail.com. send kan yg fscapture tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. check your emaii...saya dah send, nanti try la main2 menda tuh...save menda yg you edit tu as picture (jpeg)

      Delete
  7. sendkan jugak FScapture tu eh... kat nadia_sona8153@yahoo.com
    da try donlod sdiri but cam x boleh juga... thanks :-)

    ReplyDelete
  8. nk dapatkn juga fscapture tu.. linrie1706@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. sy perlukan FScapture tu..pls send it to my email trinity6671@yahoo.com ...TQ!

    ReplyDelete
  10. Salam saya pun nak yati1818@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  11. Salam saya pun nak juga ....yati1818@yahoo.com, tq

    ReplyDelete
  12. saya nak juga link FsCapture send me amohd.fikri@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. saya nk link fs capture tu . plz .
    putri_juliana94@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. saya nak juga link FsCapture . nurul_bjann@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. Saya nak juga link FsCapture ye.fizah5020@gmail.com thanks....

    ReplyDelete
  16. ni guna microsoft word 2003 ke.. nak jugak fscapture haiza_alwardah@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. nak juga FScapture tue..dah cube buat tak boleh..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie email saya syafiqahatikah@yahoo.com

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. sy nak jugak fscapture 2. emmazieha@yahoo.com

      Delete
  18. saya nak jugak...
    ruziah.mior@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. nak gakkk.hikhik --> shikinnoreha@yahoo.com tenkiuu :)

    ReplyDelete
  20. saya nak jugak... plzz....
    sabrina.ahmadsabree@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. tq222222222222.... akak dah buat dan jadik...
    akak dah buat entri bagi kad raya akak sendiri..

    ReplyDelete
  22. salam..saya nk jgk fscapture 2 blh tk?ni emel saya naj_ifa@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. sya nk fscapture boleh? natasyashaidan@gmail.com

    ReplyDelete
  24. saye pown nk fscapture.. boleh??? thanks afnpisang@gmail.com

    ReplyDelete
  25. nk jgk fscapture..qz_wanie92@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  26. smekom bro..nk tra main jugak fscapture tu...kot2 jd..hehehe..anway thaz bro...my email..hazman3689@gmail.com

    ReplyDelete
  27. nk jgk zol_eira@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. ape fscapture tue..leh mail x...nak jugak...niz_haniza@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  29. salam..saya nk gak fscapture 2..boleh email x?? fahmiisa0412@gmail.com

    ReplyDelete
  30. wow..info yang sangat brguna...

    ReplyDelete
  31. Sy nk jgk fs capture tu blh lg tk?..ni email sy.. irdaz@ymail.com..tq

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. salam boleh email kan saya fs capture utk edit kad raya ema_pu389@yahoo.com. tq

    ReplyDelete
  34. salam boleh email kan saya fs capture utk edit kad raya ema_pu389@yahoo.com. tq

    ReplyDelete
  35. camner nak dpt fscapture? pls email me..@ ijan_sopie81@yahoo.com..tq.

    ReplyDelete
  36. saya nk jugak fscapture 2. boleh email x ? syahirahatiqah@yahoo.com . tq

    ReplyDelete
  37. nak jgk dah buat tak jadi uhk uhk..send boleh beebad73@gmail.com

    ReplyDelete
  38. nak jgk dah buat tak jadi uhk uhk..send boleh beebad73@gmail.com

    ReplyDelete
  39. plz. lynaaevans@ymail.com

    ReplyDelete
  40. arein_pinky89@yahoo.com. ....plizz..nak jugak

    ReplyDelete
  41. nanuaus3005@gmail.com

    minta tolong saya ye.. saya dah create card guna cara awak tapi tak bley paste kat fb

    ReplyDelete
  42. nanuaus3005@gmail.com

    minta tolong saya ye.. saya dah create card guna cara awak tapi tak bley paste kat fb

    ReplyDelete
  43. saya pun nak juga fscapture tu . yatiehalid79@gmail.com

    ReplyDelete